Съоръжението щяло да се използва за разузнавателни задачи и наблюдаване на района

...
Съоръжението щяло да се използва за разузнавателни задачи и наблюдаване на района
Коментари Харесай

Русия може да построи военна база в Сърбия

Съоръжението щяло да се използва за разузнавателни задачи и наблюдение на региона
Руска военна база може да бъде издигната в Сърбия, разгласи съветският боен специалист и историк Борис Юлин, представен от Лента.ру. Според него не е напълно ясно каква ще е изгодата от оборудването в балканската страна, само че то би трябвало да извършва разнообразни разследващи задания и да се употребява за наблюдаване на региона.

“Факт е, че базите всекидневно се намират наоколо до зони на вероятни военни дейности. Но в Сърбия териториално тя ще бъде изцяло откъсната от Русия и отвред заобиколена от страни от Европейски Съюз и частично от страни от НАТО. Не е ясно по какъв начин в този случай е допустимо концентриране на сили и обезпечаване въз основата ”, показва Юлин. И добавя, че посредством нея ще правят разследващи задачи.

Експертът предизвести, че “ЕС може да стартира да възприема Сърбия като евентуален източник на опасност при положение на спор ”, което ще сътвори неприятни последствия за Белград.

Темата разяснява и съветският дипломат в Белград Александър Боцан-Харченко, съгласно който “руските военни бази в Сърбия са върховен въпрос на тази страна ”. Освен това, както прибавя той, това е въпрос и пред самата Русия.

Наскоро министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин акцентира, че Сърбия е самостоятелна и суверенна страна и не желае да се намесва в споровете сред Русия и Запада и изключително не желае да стане “пехотинец на НАТО ”.

“Ако желаете да се придържате към териториалната целокупност и суверенитет като най-съществен принцип в интернационалната политика, какъвто съгласно мен е, напуснете Сърбия. Първо оттеглете признаването на Косово, по-късно кажете: “Съжалявам, Сърбия е цяла, сгрешихме да ви бомбардираме, съжаляваме за всичките ви деца, които убихме, съжаляваме, че ви причинихме това, започвайки с коригирането на нашите неточности. А не да желаеме от Сърбия да бъде пехотинец на НАТО, да влиза в спор с Русия ”, сподели Вулин. Той акцентира, че влизането във войната не е алтернатива пред страната му. Изказването му бе с изключение на за протичащото се в Украйна, а и във връзка неотдавнашните произшествия в Северно Косово, където има значително сърби.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР